Smartlog v3 » nikefreerundanmark2 » Norge: Masser af ski-ulykker i påsken
Opret egen blog | Næste blog »

nikefreerundanmark2

nikefreerundanmark2

Norge: Masser af ski-ulykker i påsken

1. Apr 2013 09:48, GreenoughMange danskere er i påsken draget nordpå for at stå på ski i Norge, og her kan de være stødt på norsk Røde Kors, som har haft meget travlt med at hente syge og tilskadekomne ned fra fjeldet.

Påskesøndag har Røde Kors været på 300 opgaver, hvor folk skulle hjælpes ned af fjeldet, og 950 er blevet behandlet for skader.

Det er Røde Kors' opgave at bringe de forulykkede eller syge ned til ambulancer   Nike Free Run  eller til den lokale lægevagt.

- Det viser, hvor vigtigt det frivillige påskeberedskab er for transport af tilskadekomne og syge i fjeldet, siger Lars-Otto Laukvik fra Røde Kors' Informationscenter.

- Søndag har vore folk behandlet 100 skader, og vi er dermed foreløbig oppe på 950 skader i påsken, siger han.

Der er givet hjælp til 250 med sårskader og 450 med brud og forstuvninger. Det er  Nike Free 3.0 Mænd   flere end normalt under påsken i de sidste 10 år.

Hårdt føre og folk, der ikke er rutinerede på ski, får skylden for mange af skaderne.

Men vejret kan ikke bebrejdes.

- I store dele af landet har vi haft den flotteste påske i mands minde, og det medført  Nike Free Run Danmark   en stor tilstrømning, siger Laukvik.

I Nordnorge har der dog været fare på færde. Der er registreret 11 laviner.

Tre mænd mistede tirsdag livet på Senja, da de blev fanget i snemasserne. Det er fortsat for farligt for redningsmandskab at gå ind i området og søge efter dem.